Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Don't loose your head!
  2007-06-08 08:55:57, péntek
 
   
  "Don't loose your head! (Ne veszítsd el a fejed!)

- avagy Vessünk már véget az ostoba véleménydiktatúrának! -


Az egyik lapszemléző hírcsokorban az alábbiakra bukkantam:
,,Frankfurter Allgemeine Zeitung (faz.net)
A konzervatív német napilap vezércikkében Karl-Peter Schwarz A régi hálózatok uralma című cikkében elemzi azt a ,,kommunista rothadást, mely már megfertőzi az európai jogfelfogást". A konzervatív német napilap vezércikkében foglalkozik a kommunista hálózatok máig létező befolyásával, rámutatva: a közvagyon jelentős részét magukhoz ragadták."

Bő másfél évtizeddel a módszerváltás után hazánkra immáron nem lehet azt mondani, hogy volt szocialista ország, hiszen az eftársak ismét megkapták hitbizományba a birkatürelmű néptől. A szocializmus legvidámabb barakkja helyett újabban neoliberális átnevelő tábor lettünk, ahol az atomizált társadalom egyes részeit mondvacsinált indokok alapján mesterségesen és erőltetve a végletekig megosztották és szembeállították egymással.
Az ideológiai szembenálláson túl olyan fokú a gazdasági kizsákmányolás, vagy talán helyesebb és korrektebb lenne a Bogár László által oly gyakran használt kifosztási ráta kifejezést használni, hogy Magyarországra most már nyugodtan elmondható az, amit egyes közgazdászok, a jobbik fajtából valók, gyakran már csak úgy emlegetnek, hogy gyarmati létezés.
A ,,nincs más út" káros szocialista politikájának veszélyére hívta fel a figyelmet a minap Orbán Viktor.
És valóban. Gondoljunk csak bele! Kádár óta mást sem hallunk, csak hogy most még bírjuk ki, most még szorítsuk össze a fogunkat és húzzunk még egyet-kettőt a nadrágszíjon, aztán majd pár esztendő múlva, talán a gyerekeinknek, vagy talán az unokáinknak majd jobb lesz.
Uncsi, eftikéim! Nagyon uncsi! Már a könyökünkön jön ki! Nem lett jobb. Sőt, rosszabb lett! És ha nekünk nem lesz jobb, ugyan vajon a gyermekeinknek vagy az unokáinknak mitől lenne jobb? Mondjuk nincs is mit csodálkozni azon, hogy Seszták Ágnes is a kiakadt Epeda sezlonyrugóhoz hasonlatos állapotba került ennek a szövegnek a hallatán, valamelyik televízió-műsorban. Tökéletesen egyetértek a szerkesztő-asszonnyal, aki aszonta, hogy neki ebből elege van, ő itt és most akar jól élni. Én is."
...
...
...
...
...
"A betelefonálós műsorba pedig büszkén mondja el a nyugdíjas mámi, hogy igen, drágább lett az élet, de mán pedig a megszorításokra szükség van! És majd mink kispóroljuk.
Közben nem veszik észre, hogy ebbe az egész komédiába lassan, de biztosan beledöglünk.
Kicsit olyan ez, mint a Mátrix című futurisztikus filmben, ahol Morpheus elmagyarázza Neonak, hogy egy virtuális valóságot húztak a szemére, ezért nem látja saját börtönének határait, azt hiszi, hogy egy komplett világban él, miközben egy tartályban fekszik, és csöveken keresztül tartják életben.
Mindez nem számít. Igaz, hogy eminens kisdiákból a szamárpadba kerültünk - így lesznek elsőkből az utolsók -, leküldtek minket megalázóba, mindez nem számít, van még mit ellopni! Sőt! Még azokat is meg kell fizetni - busásan - akik ahhoz adnak tanácsot, hogyan lopjunk hatékonyabban!
7 guriga a volt holland eü-miniszternek, hogyan tegyék tönkre az egészségbiztosítást.
(Guriga urbánus frazeológia= millió)
Ráadásul a szakembernek az volt az első szava, hogy nem szabad egy az egyben átvenni a holland mintát. Hát persze, hogy nem szabad, hiszen Hollandia úgy eladósodott a fene nagy modernizálásban a több biztosítós rendszer következtében, hogy hitelt kellett felvenni a kiegyenlítő alap finanszírozásához.
No, de hát ez sem számít, mert az egészségügyben van még vagyon, van még mit széthordani.
A gyarmatbirodalom félperifériáján elvtelen szolgalelkűséggel szolgálja ki a külföldiek érdekeit a komprádor elit. Szólni nem szabad, mert akkor azonnal különféle megbélyegzésben lesz része annak, aki fel meri emelni a hangját. Kicsit olyan ez, mint amikor az elítélt önként és dalolva a tuskóra teszi a fejét, s még a nyakára is a bárdot, sőt még oda is szól a hóhérnak, hogy ,,Ide sújts!"

Súlyos a helyzet, ideje lenne, hogy valaki végre szóljon Franciscónak! Don't loose your head!, azaz, Ne veszítsd el a fejed!
Különben a végén semmink sem marad!
Isten áldja Magyarországot!
A szocialista nagyváros öntudatos polgára
www.johafigyelunk.hu"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: gyarmatbirodalom, szembeállították, megbélyegzésben, modernizálásban, félperifériáján, megszorításokra, kizsákmányolás, szembenálláson, egészségügyben, magyarországot, gyermekeinknek, sezlonyrugóhoz, magyarországra, gyerekeinknek, következtében, politikájának, betelefonálós, vezércikkében, mondvacsinált, hatékonyabban, mesterségesen, johafigyelunk, futurisztikus, hitbizományba, módszerváltás, birkatürelmű, befolyásával, szocializmus, franciscónak, megosztották, közgazdászok, elmagyarázza, jogfelfogást, szakembernek, hírcsokorban, neoliberális, egyik lapszemléző, alábbiakra bukkantam, konzervatív német, régi hálózatok, kommunista hálózatok, közvagyon jelentős, módszerváltás után, eftársak ismét, birkatürelmű néptől, szocializmus legvidámabb, atomizált társadalom, végletekig megosztották, ideológiai szembenálláson, gazdasági kizsákmányolás, jobbik fajtából, minap Orbán, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Karl-Peter Schwarz, Bogár László, Orbán Viktor, Seszták Ágnes,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Kellemes délutánt kívánok  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Egy lelki imádság  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Nem tudhatod  Soha ne kedvezz...  Akarat  Szívem tiéd  Az igazi szeretetért rendszeri...  Szívem tiéd  Png kutya  Alázat  Nem méltó hozzád  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Png kislány  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Png nő  Png nő  Png kislány  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Csak a fogyatkozás látható  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Rátalálsz  Png fotel  Paul David Tripp Április 20  Akarat  Varga János Veniam - Fontos sz...  Szép álmokat!  Irgalom és ítélet  Akik bántanak téged  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Még csak most kezdődik a nap  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Szép estét kedves látogatóimna...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Alvó cicák  Jó éjszakát  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Paul David Tripp Április 21  Png virág  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Garai Gábor - Takarítás  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Bounty krémes  Sose bánj semmit 
Bejegyzés Címkék
egyik lapszemléző, alábbiakra bukkantam, konzervatív német, régi hálózatok, kommunista hálózatok, közvagyon jelentős, módszerváltás után, eftársak ismét, birkatürelmű néptől, szocializmus legvidámabb, atomizált társadalom, végletekig megosztották, ideológiai szembenálláson, gazdasági kizsákmányolás, jobbik fajtából, minap Orbán, unokáinknak majd, gyermekeinknek vagy, unokáinknak mitől, kiakadt Epeda, betelefonálós műsorba, nyugdíjas mámi, megszorításokra szükség, egész komédiába, virtuális valóságot, komplett világban, tartályban fekszik, szamárpadba kerültünk, utolsók &#8211, volt holland, első szava, holland mintát, fene nagy, több biztosítós, kiegyenlítő alap, gyarmatbirodalom félperifériáján, külföldiek érdekeit, komprádor elit, elítélt önként, tuskóra teszi, végén semmink, szocialista nagyváros, gyarmatbirodalom, szembeállították, megbélyegzésben, modernizálásban, félperifériáján, megszorításokra, kizsákmányolás, szembenálláson, egészségügyben, magyarországot, gyermekeinknek, sezlonyrugóhoz, magyarországra, gyerekeinknek, következtében, politikájának, betelefonálós, vezércikkében, mondvacsinált, hatékonyabban, mesterségesen, johafigyelunk, futurisztikus, hitbizományba, módszerváltás, birkatürelmű, befolyásával, szocializmus, franciscónak, megosztották, közgazdászok, elmagyarázza, jogfelfogást, szakembernek, hírcsokorban, neoliberális, nadrágszíjon, miniszternek, könyökünkön, foglalkozik, szamárpadba, beledöglünk, eladósodott, szocialista, konzervatív, kispóroljuk, unokáinknak, legvidámabb, kiegyenlítő, tökéletesen, frankfurter, lapszemléző, frazeológia, széthordani, csodálkozni, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 662
  • e Hét: 6170
  • e Hónap: 14774
  • e Év: 50715
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.